söndag 26 februari 2012

Hårt slag för det nederländska Konungahuset


Hans Kunglig Höghet Prins Friso av Orange-Nassau, Greve av Orange-Nassau, Väpnare av Amsberg med gemål Hennes Kunglig Höghet Prinsessan Mabel av Orange-Nassau, Grevinna of Orange-Nassau, Fru van Amsberg, i samband med Tronföljarbröllopet i Stockholm 2010.

Den 17:e innevarande månad råkade Hans Kunglig Höghet Prins Friso  av Orange-Nassau, Greve av Orange-Nassau, Väpnare av Amsberg, ut för en olyckshändelse i samband med vistelse på den österrikiska skidorten Lech. Genom en lavin kom Prinsen att täckas av snö under 25 minuter. Prinsen fördes härefter skyndsamt till universitetssjukhuset i Innsbruck där intensivvård påbörjades.

Efter de högmoderna medicinska undersökningar som nu utförts har klinkchefen Dr. Koller låtit meddela att tillståndet för Prinsen är fortsatt mycket kritiskt och att det är högst ovisst om ett uppvaknande ur det komatillstånd Prinsen befinner sig i någonsin kommer att ske.

Prinsen är andre son till Hennes Majestät Drotting Beatrix av Nederländerna, Prinsessa av Nassau-Orange, etc. etc. etc. Prinsen, som år 2002 ingick ett icke dynastiskt äktenskap, ingår icke i den nedrländska tronföljden. Genom kungliga dekret är har dock Prinsen alltfort kunglig värdighet i det att han är Kunglig Höghet samt innehavare av den icke ärftliga titeln Prins av Orange-Nassau samt den ärftliga titeln Greve av Orange-Nassau.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar