torsdag 2 augusti 2012

Konung Gustaf VI Adolfs barnbarns barn deltar i OS

Vid de nu pågående Olympiska Spelen har det flitigt uppmärksammats att ett av Drottning Elisabeths barnbarn, fru Zara Philips och 14:e i den brittiska tronföljdordningen, finns bland deltagarna och där ock, såsom medlem av det brittiska ryttarlaget, vunnit en hedervärd silvermedalj.Hennes Höghet Prinsessan Nathalie, Prinsessa av Sayn-Wittgenstein-Berleburg med make herr Johannesman på Stockholm Slotts yttre borggård i samband med vårt högaktade tronföljarpars bröllop år 2010.

Det som icke rönt samma uppmärksamhet är att ett barnbarns barn till vår gamle, saligen avsomnade, och högt vördade Konung Gustaf VI Adolf, med Guds Nåde Sveriges Götes och Vendes Konung, Hertig av Skåne, ävenledes deltar vid de Olympiska Spelen. I den danska truppen, tävlande i disciplinen Dressyr, ingår nämligen Hennes Höghet Prinsessan Nathalie, Prinsessa av Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Hennes Höghet är dotter till Hennes Kunglig Höghet Prinsessan Benedikte, Prinsessa av Danmark, Prinsessa av Prinsessa av Sayn-Wittgenstein-Berleburg, vilken är dotter till Konung Gustaf VI Adolfs dotter Hennes Majestät Drottning Ingrid, Drottning av Danmark, Prinsessa av Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar