måndag 7 februari 2011

Publicisten Assange bör utlämnas

Så har då den rättsliga hanteringen av den svenske åklagaren Nys begäran om utlämning av den för synnerligen allvarliga brott misstänkte publicisten herr Assange inletts i Storbrittanien.

I media synes nu ett synnerligen klandervärt spektakel taga sin början där herr Assange publicistiska verksamhet, om vilken visserligen mycket kan sägas, ihopblandas med den anklagelse om synnerligen allvarliga brott som riktas mot Assange. Rättsäkerheten kräver att nämnda områden icke på något sätt beblandas. Det viktiga i detta är att utröna om herr Assange begått de synnerligen allvarliga brott han misstänkes för.

Det enda rimliga i denna situation är att den aktuella brittiska rättsvårdande instansen fattar ett beslut som möjliggör utlämning av den för synnerligen allvarliga brott misstänkte herr Assange. Här efter bör herr Assange, med vederbörlig fångtransport för att stävja flyktförsök, överföras till svenskt häkte och kvarstanna där tills åklagaren fattar sitt beslut om åtal eller eventuell nedläggning. Att herr Assange hålles i häkte, under hela förundersökningstiden, synes högst rimligt då herr Assange visat sig obstinat och vägrat samverka med åklagarmyndigheten.

Slutligen må en en gång framhållas att det faktum att herr Assange råkar vara uppmärksammad inom ett annat område icke på det ringaste sätt får tas till intäkt för att herr Assange särbehandlas i förhållande till andra misstänkta för samma typ av allvarliga brott.

1 kommentar:

  1. En innehållsrik sida vilken gärna redogör även för monarkins historia:

    http://www.historiesajten.se/

    SvaraRadera