måndag 7 februari 2011

Lovvärt initiativ av Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet låter meddela att man ämnar öppna ett nytt historiskt forum, en så kallad blogg, med den ytterst komptente professor Harrison som redaktör. Detta forum kommer att ha en bredare omfattning än det forum, den så kallade "Kungabloggen", som professor Harrison tidigare förestod.

Kunskapen om vår historia är en förutsättning för att vi skall vara istånd att förstå vår samtid och en grundförutsättning för att den framtida utvecklingen kan ledas på en säker väg. Det är då ytterst lovvärt att fackhistoriker, som professor Harrison, medverkar i denna fundamentala folkbildning. Dessvärre har understundom allt för många "populärhistoriker", av vilka en del varit okunniga amatörer, fått härja fritt.

Professor Harrison är en ytterst kompetent historiker med hög integritet. Om detta vittnar professorns mycket klargörande recension av den nidskrift mot Hans Majestät Konungen, som publicerades under hösten.

Det finnes alltså all anledning att önska professor Harrison all lycka i arbetet med Svenska Dagblades nya forum för historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar