fredag 27 juli 2012

Prästman belagd med att ha tjänat kommunismens mörka krafter

Tidningen Expressen har bedrivit ett beundransvärt och viktigt arbete då man undersökt vilka som var de svenska quistlingar och landsförädare som genom spioneri och angivelser lämnade ut sina medmänniskor i den vederstyggliga kommunistiska östyska förtryckarregimens våld. Denna regims ondskefullaste företrädare i säkerhetstjänsten Stasi saknade helt skrupler. Det har nu ock fullkomligt bevisats att en svensk prästman, pastor Radler, värvades. Denne tjänade under många årBurträsks församling såsom kyrkoherde och själasörjare. Det hela är så till den grad upprörande att ord saknas att uttrycka det.

Saken blir icke bättre av att pastor Radler, trots att han torde ha varit på det klara med att ovedersägliga bevis skulle presenteras, halsdarrigt nekat till varje anklagelse. Detta pekar på såväl avsaknad av ånger som största feghet. Nu synes det dock som att pastor Radler insett att ett fortsatt förnekande är omöjligt. I ett elektroniskt brev till tidningen Dagens Nyheter låter pastor Radler meddela: "Jag ångrar djupt hela händelseförloppet och kommer att bearbeta min livshistoria under den närmaste tiden". Även om det är gott och väl att ångern äntligen infinner sig måste frågan ställas varför detta sker först nu. Det går icke att undgå att tänka i banor av "omvändelse under galgen".

Pastor Radler är alltjämt prästman med allt vad detta innebär. Domkapitlet i Luleå måste nu skyndsamt skrida till verket och oåterkallerligt ta ifrån pastor Radler rätten att förrätta prästämbetet. Vidare bör åklagare ofördröjligen föranstalta om en förundersökning för att utröna om pastor Radler kan ställas till svars för sina grova och svekfulla brott.

Vidare synes det vara så att pastor Radler är medlem av Kristdemokraterna, ett parti som han haft uppdrag för i såväl kyrkomöte som kommunfullmäktige. Möjligen har han alltfort något uppdrag i detta parti. För sitt partis heder måste partiordföranden, herr Hägglund, ofördröjligen påbörja en uteslutningsprocess, då fega vederstyggliga kommunistlakejer är det minsta nämnda parti behöver.

Vi vet att pastor Radler icke varit en ensam quistling och landsförädare. Det finns fler som tjänat den mest avskyvärda europeiska regimen under efterkrigstiden. För de arma människor som utlämnats i det kommunistiska förtryckets våld är det viktigt att fullständig klarhet bringas i dessa skamliga brott.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar