söndag 10 juli 2011

Huset Habsburg har sorg


Huset Habsburg låter kungöra att Hans Kejserliga och Kungliga Höghet Ärkehertig Otto, Ärkehertig av Österrike, Kunglig Prins av Ungern har avlidit den 4 juli år 2011 i en ålder av 98 år 7 månader och 14 dagar. Hans Kejserliga och Kungliga Höghet avsomnade stilla och lungt i sitt residens i Pöcking, Bayern.


Hans Kejserliga och Kungliga Höghet Ärekehertig Otto, Ärkehertig av Österrike, Kunglig Prins av Ungern (1912-2011)

Hans Kejserliga och Kungliga Höghet var son till Hans Majestät Kejsar Karl, Kejsare av Österrike och Konung av Ungern, och därmed rättmätig arvtagare till Österikes och Ungerns troner.

Här framföres ett hjärtinnerligt, varmt och uppriktigt deltagande i Husets Habsburgs stora sorg. Låt oss alla böja våra huvuden i åminnelse och största respekt för Hans Kejserliga och Kungliga Höghet Ärkehertig Otto, Ärkehertig av Österike, Kunglig Prins av Ungern och hans storartade livsverk.

Hans Kejserliga och Kungliga Höghet gjorde stora insatser och betecknas som en av den europeiska integrationens största arkitekter. Redan som ung var han en svuren motståndare till de mörka krafter som härjade i Europa under 1930-talet vilket tvingade honom i exil till Förenta Staterna år 1938. Efter kriget ägnade Hans Kejserliga och Kungliga Höghet åt att förena Europa och att bekämpa kommunismen och dess gissel. Detta gjorde Hans Kejserliga och Kungliga Höghet dels genom sin roll som ordförande i den Paneeuropeiska Unionen och som mångårig ledamot av Europaparlamentet vars ålderspresident han ock blev.

Särskilt att märka är att Hans Kejserliga och Kungliga Höghet hade en central roll då de barbariska och ondskefulla diktaturena i östra Europa slutligen bringades över ända. Hans Kejserliga och Kungliga Höghet var en av initiativtagarna till den historiska händelse som populärt benämnes den paneuropeiska pickniken i ungerska Sopron den 19 augusti 1989 då gränsbommen till den västliga friheten öppnades och 100 tals förtrycka östtyskar kunde passera gränsen. Symbolvärdet av denna händelse kan icke överskattas.

I ett uttalande låter den bayerske ministerpresidenten herr Seehofer uttala sin stora aktning för Hans Kejserliga och Kungliga Höghet.

På detta forum kommer senare en längre artikel om Hans Kejserliga och Kungliga Höghet att publiceras.

Högtidlighållandet Hans Kejserliga och Kungliga Höghets minne och begravningscermonierna sker enligt följande:

  • Stoftet efter Hans Kejserliga och Kungliga Höghet kommer att ligga "lit de parade" i den Helige Ulriks Kyrka i Pöcking intill den 12 juli.

  • Den 12 juli förs stoft av Hans Kejserliga och Kungliga Höghet och stoftet efter hans gemål Hennes Kungliga och Kejserliga Höghet Ärkehertiginnan Regina, Ärkehertiginna av Österrike, Prinsessa av Ungern, Prinsessa av Sachsen-Meiningen till fädernejorden och basilikan i Mariazell, Österrike, där de kommer att ligga "lit de parade" och där en mässa kommer att hållas den 13 juni

  • Den 14 juli överförs stoften till Kapuzinerkyrkan i Wien där de kommer att ligga "lit de parad"

  • Den 16 juli, klockan 3 om eftermiddagen, kommer begravningsmässa att hållas i Stefansdomen i Wien där Hans Eminens Kardinal Schönborn kommer att officiera. Begravningsmässan följs av en procession genom Wiens gator till den kejserliga kryptan i Kapuzinerkyrkan, de österrikiska kejsarnas begravningsplats, där Deras Kejserliga och Kungliga Högheter kommer att bisättas.

  • Den 17 juli bisätts Hans Kejserliga och Kungliga Höghets hjärta i Pannonhalmaklostret i Ungern

För den som vill ära Hans Kejserliga och Kungliga Höghets minne har Huset Habsburg låtit kungöra att donationer kan göras till stiftelsen Otto von Habsburg Fondation (OVH Stiftung: IBAN: DE76200303000120243102; Swift/IBC REUCDEMMDXXX)

Låt frid lysa över Hans Kejserliga och Kungliga Höghet Ärkehertig Otto, Ärkehertig av Österrike, Kunglig Prins av Ungern!

Leve Huset Habsburg!

Må Huset Habsburg snart åter bestiga sina rättmätiga troner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar